שדה מסוג תיבת בחירה

אחד מסוגי השדות שניתן ליצור במערכת הוא שדה מסוג תיבת בחירה המאפשר בחירה של ערך מסויים מתוך רשימת ערכים קבועה ומוגדרת מראש.

שדה זה שימושי מאוד במקרים בהם מזינים ערכים מסוימים באופן קבוע במערכת ויש צורך לפלח לפיהם נתונים בתוך המערכת.

דוגמא לשדה מסוג תיבת בחירה היא שדה "סטטוס" באובייקט לקוחות, שדה זה מכיל מספר ערכים שניתן לבחור את הערך הרלוונטי מתוכם לכל רשומת לקוח במערכת.

שדה סטטוס בלקוחות

 

כל ערך ניתן לעריכה מלאה הכוללת את שמו, צבעו, סדר הופעתו ועוד. ניתן להגיע לעריכת שדה מתוך הגדרת הרשומות במערכת על פי ההסבר המצורף כאן

תחת סוג השדה בחרו את תיבת בחירה ועברו לשלב הגדרת השדה והוספת הערכים לבחירה.

 

הוספת ערכים:

להוספת ערך חדש לתיבת הבחירה לחצו על הוסף ערך כך שתתווסף שורה חדשה ברשימת הערכים. הזינו את שמו של הערך החדש ובלחיצה על העיגול שלצידו קבעו את צבעו. תוכלו לבחור בכל צבע שתרצו מהפלטה או לחלופין הזינו את ערך הצבע המבוקש בתיבה.

הוסף ערך וצבע

 

שימו לב: לכל ערך שהוספתם בתיבת הבחירה תוכלו להוסיף גם אימוג׳י מתאים לפי בחירתם. לביצוע פעולה זו עמדו על הערך הרצוי ולחצו על לחצן ימני בעכבר, בחרו באפשרות של אימוג׳י, בחרו את האימוג׳י הרצוי ולסיום שמרו את התוצאה.

 

סידור ערכים:

לשינוי סדר הופעת הערכים גררו את הערך הרצוי למיקום המבוקש. אפשרות נוספת היא ללחוץ על סדר לפי א-ת והערכים יסודרו לכם לפי סדר אלפביתי.

סידור ערכים

 

עריכת ערכים:

בשביל לערוך את שם הערך, לחצו על הערך הרצוי והקלידו את שמו חדש. 

עריכת ערכים

 

לאחר שינוי השם יש ללחוץ על שמור בשביל להחיל את השינויים בשדה.

 

קבלת Value:

מעבר עם העכבר על על אייקון ⓘ תאפשר לכם לחשוף מהו ערך הבחירה לקריאות API של אותו הערך. במקרים בהם תבצעו קריאות API בהם תרצו להזין או לקחת מידע מערכי תיבות בחירה תזדקקו לפרמטר זה. דוגמא למצב שכזה היא למשל הכנסת לידים למערכת עם ערך בשדה סטטטוס וערך בשדה מקור הגעה (שדות מסוג תיבת בחירה).

api

 

מחיקת ערכים:

לחיצה על אייקון X תאפשר הסרה של הערך משדה תיבת הבחירה שברשותכם. השדה יותר למחיקה רק במידה ואינו נמצא בערך של שום רשומה, על מנת שלא תאבדו מידע חשוב מהמערכת.

הסרת ערך

 

הערה חשובה: במידה ואינכם מצליחים למחוק ערך כיוון שהוא נמצא בשימוש במערכת, ראשית הסירו אותו מכל המקומות בהם הוא נמצא ורק לאחר מכן תתאפשר המחיקה שלו מהמערכת.

 

שדה שולט נשלט:

מכאן ניתן לקבוע שדה שולט לתיבת הבחירה הנוכחית. הערך שמופיע בשדה השולט יקבע אילו ערכים יופיעו בשדה הנוכחי לפי הסינון שקבעתם. במילים אחרות, שדה שולט מאפשר שליטה וצמצום אפשרויות הבחירה בתוך שדה אחר (נשלט) מסוג תיבת בחירה.

שדה שולט

 

כדי להבין טוב יותר את השימוש בשדה נשלט, ניתן דוגמא לחברת משלוחים שפועלת לפי אזורים בארץ. בתהליך המכירה מזין נציג המכירות את האזור בארץ והעיר בהם הלקוח גר. טופס הלקוח מכיל שני שדות מסוג תיבת בחירה והם: "אזור בארץ" ו"עיר". בשדה האזור ישנה תיבת בחירה המכילה אזורים, כמו: דרום, צפון, מרכז וכדומה.

שדה עיר הוא שדה מסוג תיבת בחירה המכיל ערים בארץ: חיפה, אילת, תל אביב, ירושלים ועוד.

נרצה לראות את הערים לפי האזור שנבחר, לכן שדה עיר יהיה שדה שנשלט על ידי שדה אזור. כך שאם נבחר בשדה האזור "מרכז" נראה בשדה העיר רק את האפשרויות: "תל אביב", "הרצליה" ואם נבחר באזור "דרום" נראה את "אשקלון", "באר שבע" וכן הלאה.

שולט נשלט דוגמא
 
בחלון עריכת השדה תופיע תיבת בחירה בשם שדה שולט, בשלב הראשון סמנו את תיבת הבחירה שלצידה. לאחר מכן, בחרו בשדה זה את השדה שישלוט על השדה הנוכחי, לדוגמא "אזור בארץ". שדה שולט נשלט תמיד נקבע מתוך תיבת הבחירה של השדה הנשלט.
לאחר בחירת השדה השולט יופיע לצידו גלגל שיניים, לחצו עליו והגדירו את הערכים שישלטו וישלטו.

שדה שולט והגדרות


בכותרת של כל עמודה יופיעו הערכים המופיעים בשדה השולט, שדה "אזור" בדוגמא הנוכחית. ובשורות יופיעו הערכים הנשלטים מהשדה הנוכחי, שדה "עיר" בדוגמא. סמנו את תיבת הבחירה של הערכים שיופיע בעקבות הערך שנקבע בשדה השולט. כלומר, בחרו את השורות שיופיעו בעקבות הערכים שמופיעים בכותרות.

הגדרת שדה שולט

 

לסיום לחצו על שמור.

לאחר החלת השינוי, הערים שיופיעו לבחירה יהיו הערים שהגדרתם שיופיעו תחת האזור שנבחר בלבד.

 

טיפ: שימושי מאוד גם עבור מקרים כמו: רשימת סניפים שנשלטת על ידי אזורים בארץ, רשימת סוגי ביטוח לפי גיל הלקוח, רשימת סוגי מוצרים לפי האירוע הנבחר ועוד.

 

לסיום תוכלו להגדיר לשדה זה הגדרות נוספות כמו ערך ברירת מחדל, מעקב אחרי שדה ועריכת שמו של השדה. להרחבה בנושא יצירה ועריכה של הגדרת שדות עברו להסבר המצורף כאן.